Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Heukelumseweg A704’, Asperen

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 24 oktober 2019 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Heukelumseweg A704’ gedurende zes weken ter inzage. Zienswijzen kunnen worden ingediend tot en met woensdag 4 december 2019 bij het college van burgemeester en wethouders. Toelichting

Aan de Heukelumseweg te Asperen is tussen de woningen met huisnummers 6a en 6b een perceel gelegen wat momenteel onbebouwd is. Het perceel heeft momenteel een agrarische bestemming. Voorliggend bestemmingsplan maakt de realisatie van één woning op de locatie mogelijk.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Voor het plangebied van het ter inzage liggende ontwerpbestemmingsplan is een akoestisch onderzoek verricht. Uit het akoestisch onderzoek van 28 mei 2018 blijkt dat de geluidsbelasting op de gevel van de nieuw te bouwen woning, door de invloed van voorbijkomend verkeer, hoger is dan de voorkeurswaarde van 48 dB, conform de Wet geluidhinder. Naar aanleiding hiervan is een ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden opgesteld.

 

Het ontwerpbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

 

Ter inzage 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken op afspraak ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt bij het zoeken gebruik maken van de volgende planidentificatiecode: NL.IMRO.1960.ASPheukelwegA704-OW01

 

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging van donderdag 24 oktober 2019 tot en met woensdag 4 december 2019 kan één ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een (bij voorkeur) schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van B&W, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven, dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-728800); alleen tijdens kantoortijden.

Naar boven