Bekendmaking voorbereidingsbesluit “gebruik Wonen” voor het gehele grondgebied van Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 17 Oktober 2019 heeft besloten te verklaren dat er een paraplubestemmingsplan Wonen wordt voorbereid voor het gehele grondgebied van de gemeente Vlaardingen .

Het nemen van een voorbereidingsbesluit is noodzakelijk om te voorkomen dat er geen verdere ongewenste woningvorming plaatsvindt waarmee een verslechtering van gebruik en functionaliteit van de omgeving optreedt. Het is verboden, behoudens ontheffing, het gebruik van aangewezen gronden en daarop aanwezige bouwwerken te wijzigen of bouwkundig te splitsen.

Dit houdt in dat aanvragen omgevingsvergunning voor bouwen, verbouwen of opsplitsen ten behoeve van het gebruik als woning worden aangehouden. Alleen als een aanvraag niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders toch een omgevingsvergunning voor bouwen verlenen op grond van artikel 3.3. van de Wabo.

Het voorbereidingsbesluit, met bijbehorende situatietekening NL.IMRO.0622.0289vbWoon2019, zijn vanaf woensdag 23 oktober 2019 gedurende zes weken digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website, waar verwezen wordt naar de link: https://www.officielebekendmakingen.nl.

De besluiten treden op 23 Oktober 2019 inwerking.

Bij wet is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en/of beroep kan worden ingesteld.

Vlaardingen, 17 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven