Omgevingsvergunning uitgebreide procedure, bouwen van een woning, Garderenseweg 79, Ermelo

Logo Ermelo

Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken bekend dat zij hebben besloten om voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen:

Garderenseweg 79 te Ermelo 3852 NE voor het bouwen van een woning. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Agrarische enclave en Speuld”. Ten opzichte van de ontwerp omgevingsvergunning is de definitieve omgevingsvergunning ongewijzigd vastgesteld.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • -

    het (ver)bouwen van een bouwwerk

  • -

    het handelen in strijd met regels voor ruimtelijke ordening (bestemmingsplan)

Wij hebben besloten de vergunning te verlenen voor bovenstaande activiteiten.

Procedure en beroep

Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan “Agrarische enclave en Speuld”. De omgevingsvergunning bevat een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3° Wabo. Daarom heeft er vanaf datum 4 juli 2019 een ontwerpomgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode is er een zienswijze ingediend. Naar aanleiding hiervan is het besluit ongewijzigd vastgesteld. De aanvraag, de omgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 oktober 2019 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Ermelo. Deze omgevingsvergunning, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-online). Belanghebbenden kunnen gedurende hierboven vermelde termijn beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Een belanghebbende moet dit beroep indienen bij Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van de belanghebbende spoed is vereist, bestaat er de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Informatie: afdeling Publiekszaken van gemeente Ermelo, telefoon 0341 56 72 32.

Ermelo, 23 oktober 2019

Naar boven