Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Blankenburgverbinding, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen – gemeente Rotterdam

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen, ontheffingen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ten behoeve van de realisatie van de Blankenburgverbinding heeft de toenmalige Minister van Infrastructuur en Milieu op 28 maart 2016 het Tracébesluit Blankenburgverbinding vastgesteld. De Blankenburgverbinding bestaat uit de aanleg van een autosnelweg van 2x3 rijstroken, een landtunnel, een watertunnel, een verdiepte aansluiting op de A20 en een hoge aansluiting op de A15. Verder wordt de A20 tot aan het Kethelplein verbreed.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit Blankenburgverbinding is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedures van artikel 20, lid 4 van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een aanvraag van Baak v.o.f. om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Het ontwerpbesluit (kenmerk 3921507/OMV.18.11.00183) ten name van Baak EPCM v.o.f. is afgegeven door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam en betreft het realiseren van een damwand met grondlichaam bij het bruggenhoofd van fly-over ‘KW22’ nabij de Laan van Nieuw Blankenburg 400, 3181 AN Rotterdam.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 oktober 2019 tot en met woensdag 4 december 2019 tijdens kantooruren digitaal ter inzage bij het Cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, Wilhelminaplein 179, 3072 AP Rotterdam. Voor het inzien van de stukken dient u een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 010 – 489 52 41.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 24 oktober 2019 tot en met woensdag 4 december 2019 kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk, tegen het ontwerpbesluit gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, ter attentie van het Cluster Stadsontwikkeling, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u bellen via telefoonnummer 010 – 489 52 41.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u inwinnen bij het Cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, telefoon 010 – 489 52 41.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven