Gemeente Amstelveen – Voorontwerp bestemmingsplan “Herziening Amstelveen Zuid-West 2014 - Zetterij/Grutterij”

Logo Amstelveen

Z18 - 0 18402

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat, overeenkomstig het bepaalde in de gemeentelijke Participatie- en inspraakverordening 2013, gelegenheid tot inspraak wordt geboden op het voorontwerp van het bestemmingsplan “Herziening Amstelveen Zuid-West 2014 - Zetterij/Grutterij”.

Doelstelli n g en plangebied

Het plan heeft betrekking op de percelen Grutterij 1 en Zetterij nabij nr. 8 en voorziet in de verhuizing en uitbreiding van een bouwmarkt (Gamma).

Een bouwmarkt wordt planologisch aangemerkt als perifere detailhandel. Het aanbod van perifere detailhandel concentreert zich in Amstelveen bijna volledig op het bedrijventerrein Bovenkerk. Het verplaatsen van de Gamma van bedrijventerrein Legmeer (Grutterij) naar bedrijventerrein Bovenkerk (Zetterij) past in de voorgestane centralisatie van de perifere detailhandel en versterkt dit winkelcluster op het bedrijventerrein Bovenkerk.

Aan de andere kant wordt het meer bedrijfsmatige karakter van bedrijventerrein Legmeer versterkt door het verwijderen van de enige perifere detailhandelsvestiging op dit terrein. Het vrijkomen van het perceel Grutterij 1 biedt kansen om het perceel te herontwikkelen in het kader van de voorgenomen transformatie van bedrijventerrein Legmeer.

Inzage

Met ingang van 22 oktober 2019 tot en met 18 november 2019 ligt het voorontwerp bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.12B-VO01, en

  • -

    via de gemeentelijke website, link: https://0362.ropubliceer.nl/;

  • -

    in papieren vorm bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Voor openingstijden zie: www.amstelveen.nl.

Reacties

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kunt u inhoudelijk reageren op de stukken. U kunt uw reactie bij voorkeur schriftelijk indienen door deze te richten aan burgemeester en wethouders, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen of digitaal via de link http://0362.ropubliceer.nl/.

Eventueel kunt u uw reactie mondeling indienen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak maken.

Amstelveen 21 oktober 2019

Naar boven