Bekendmaking besluit Projectplan Bestorten ontgrondingskuilen Oosterscheldekering, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft gelet op artikel 5.4, eerste lid, van de Waterwet besloten om het projectplan ontgrondingskuilen Oosterscheldekering vast te stellen.

Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Het definitieve besluit is naar aanleiding van een nader onderzoek naar niet gesprongen conventionele explosieven d.d. 21 juni 2019 ambtshalve aangepast, in die zin dat er ten aanzien van dit onderwerp geen verdere maatregelen nodig zijn anders dan die in het projectplan staan beschreven.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, eerste lid, van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij artikel 1.1. van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet op bovengenoemde besluiten van toepassing zijn.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 24 oktober 2019, voor een periode van zes weken, ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg;

  • Gemeente Veere, Traverse 1 te Domburg;

  • Gemeente Noord-Beveland, Voorstraat 35 te Wissenkerke;

  • Gemeente Schouwen-Duiveland, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee.

Beroep

Degene die zienswijzen tegen een ontwerpprojectplan heeft ingediend of degene die redelijkerwijs geen zienswijzen heeft kunnen indienen, kan beroep instellen door binnen zes weken na de dag waarop deze besluiten zijn bekendgemaakt, de op schrift gestelde beroepsgronden te sturen naar Rechtbank Zeeland- West-Brabant of naar de rechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener zijn woonplaats heeft.

Inwerkingtreding besluit

De besluiten treden in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van een besluit niet, tenzij een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant of naar de rechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener zijn woonplaats heeft.

Van de indiener van het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Zee en Delta, telefonisch bereikbaar via nummer 06-53670932.

Middelburg, 14 oktober 2019

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, directeur Netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat Zee en Delta, E.B. Alwayn

Naar boven