Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen Zonnepark Duistereweg Oosterwolde

Logo Ooststellingwerf

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf maken bekend dat zij een omgevingsvergunning verlenen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de aanleg en/of bouw en het gebruik van het Zonnepark Duistereweg Oosterwolde bij Oosterwolde voor een periode van 30 jaar op de percelen kadastraal bekend als: gemeente Oosterwolde sectie D, nummer 362, 1326, 1328, 1329, 2042, 2043, 2044, 2045, 2120. De omgevingsvergunning heeft besluitnummer OV-2019-3762.

 

Er is één zienswijze ingediend op de ontwerp-omgevingsvergunning. Deze zienswijze heeft geleid tot aanpassing van de omgevingsvergunning.

 

Procedure

De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van de procedure als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., onder 3° Wabo. Onderdeel van deze procedure is een door de raad af te geven verklaring van geen bedenkingen. In de vergadering van 15 oktober 2019 heeft de raad een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

 

Beroepstermijn

De omgevingsvergunning met bijlagen (IMRO-code: NL.IMRO.0085.OVZPDuistereweg-VG01) liggen vanaf woensdag 23 oktober 2019 tot en met dinsdag 3 december 2019 ter inzage.

 

Om de stukken in te zien kunt u tijdens openingstijden terecht bij de publieksbalie van de gemeente Ooststellingwerf, ’t Oost 11, 8431 LE in Oosterwolde. Daarnaast kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook zijn de stukken digitaal (in pdf-bestand) in te zien op de website www.ooststellingwerf.nl onder het kopje ‘Bewoners & bezoekers’ ’Wonen’ ‘Bestemmingsplannen’.

 

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. In principe staat het beroep alleen open voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tegen de desbetreffende ontwerpbeschikking.

 

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden - voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben - op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht voorlopige voorziening tot schorsing van dit besluit vragen. Dit verzoek moet ingediend worden bij de Voorzieningenrechter, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1. Chw in samenhang met artikel 3.1, bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Ook kunnen de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven