Kennisgeving bestemmingsplan ‘Correctlocatie’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 25 oktober 2019 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 5 december 2019) het ontwerpbestemmingsplan ‘Correctlocatie’ (NL.IMRO.0599.BP2155Correctloc-on01), de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder voor het project ‘Correctlocatie’ ter inzage liggen.

 

Gemeentelijke coördinatieregeling

Op het project is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan, de aanvraag omgevingsvergunning en de hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder te besluiten. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden gelijktijdig plaatsvindt. Tegen alle ontwerpbesluiten kunnen zienswijzen worden ingediend.

 

Inhoud van het plan

Het project ‘Correctlocatie’ beoogt de realisatie van een woongebouw met 68 appartementen, 15 maisonnettes en 119m2 horecavoorzieningen ter plaatse van het te slopen pand van de voormalige elektronicawinkel ‘Correct Electronics’. Het plangebied omvat het pand van de voormalige elektronicawinkel gelegen aan de Bergweg 110, 3036 BH te Rotterdam.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning, en het ontwerpbesluit Hogere waarde en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 25 oktober 2019 tot en met donderdag 5 december 2019 ter inzage bij:

• de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. U kunt de stukken daar inzien, na het maken van een afspraak (010-2672514);

• het Cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, na het maken van een telefonische afspraak (06-10965074 of 010-489 5241).

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De ontwerp-omgevingsvergunning (met de bijbehorende stukken) en het besluit hogere waarde zijn beschikbaar via www.overheid.nl. De stukken kunnen worden geraadpleegd door te zoeken op bovenstaand adres en postcode bij “Berichten over uw buurt”.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn, die loopt van 25 oktober 2019 tot en met 5 december 2019, kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit Hogere waarde gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam, o.v.v. zienswijze Correctlocatie. U wordt verzocht aan te geven of uw zienswijze zich richt op het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning en/of het hogere waarden besluit.

Na telefonische afspraak (010-489 5241 of 06-10965074) kunnen zienswijzen gedurende deze termijn ook mondeling naar voren worden gebracht.

 

Informatiebijeenkomst

Op 30 oktober 2019 wordt in Huis van de Wijk "het Klooster", Ruivenstraat 81 3036 DD in Rotterdam van 17u tot 19u een informatiebijeenkomst gehouden over het project ‘Correctlocatie’. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 17u en 19 u binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 23 oktober 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven