Bekendmaking van voorlopige aanwijzing ex artikel 4 Wet voorkeursrecht gemeenten te Kerkrade

Logo Kerkrade

Aanwijzing

 

De raad van de gemeente Kerkrade maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat het bij besluit van 25 september 2019 op grond van artikel 4 Wvg, de op de kadastrale tekening aangegeven gronden Directeur Geurtsstraat 11 en 11a, kadastraal bekend KRD00 G2189, een en ander naar de stand van de openbare registers per 12 juni 2019, heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van de raad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie jaren (publicatie Staatscourant: 17 oktober 2019).

Ter inzage

 

Het besluit van de raad met verdere bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met het daarop aangewezen perceel, de naam van de eigenaar, alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 18 oktober in het gemeentehuis van Kerkrade (Markt 33) voor een ieder kosteloos ter inzage gedurende openingstijden.

 

Gevolgen

 

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en / of beperkt gerechtigden de grond eerst aan de gemeente Kerkrade moeten aanbieden, als zij de grond willen verkopen.

Het voorkeusrecht heeft dus pas gevolgen als de rechthebbenden op het perceel tot verkoop willen overgaan. De eigenaar en / of beperkt gerechtigden ontvangen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

 

Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Kerkrade, postbus 600, 6460 AP Kerkrade. U dient uw bezwaarschrift te versturen t.a.v. de Centrale Bezwaarschriften Commissie.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

     

Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u te richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 1988 6201 BZ, Maastricht. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dient u een kopie van uw ingediende bezwaarschrift mee te sturen.

 

Kerkrade, 17 oktober 2019

Naar boven