Verkeersbesluit gemeente Huizen - individuele gehandicaptenparkeerplaats Godelinde 11

Logo Huizen

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HUIZEN

Vaststellen bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op alle wegen, behalve wegen onder beheer van het Rijk, van een provincie, of van een waterschap.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Er is een aanvraag ingediend voor een individuele gehandicapten parkeerplaats nabij de Godelinde 11.

Krachtens artikel 15, lid 1, van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

De aanvrager voldoet aan de in het beleid individuele gehandicaptenparkeerplaatsen opgenomen toetsingseisen en komt daarmee in aanmerking voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats:

  • de aanvrager beschikt over een geldige gehandicaptenparkeerkaart bestuurder;

  • de gehandicaptenparkeerkaart was ten tijde van de aanvraag nog langer dan 6 maanden geldig;

  • de aanvrager beschikt niet over parkeren op eigen terrein.

De exacte locatie van de te reserveren gehandicaptenparkeerplaats is aangegeven op de tekening in de bijlage.

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de korpschef van de politie, vertegenwoordigd door een verkeersspecialist van de eenheid Midden-Nederland.

Besluit

Op grond van de voorgaande overwegingen tot het aanwijzen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats door het plaatsen van het verkeersteken E6 en onderbord met kenteken aan de Godelinde, ter hoogte van nummer 7, zoals weergegeven op de bijgaande tekening met nummer 1926C15.

 

Huizen, 12 september 2019

Het college van burgemeester en wethouders

Namens deze,

J.W. Butterman

Afdelingshoofd openbare werken

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u een bezwaarschrift sturen aan het college van burgemeester en wethouders. Het adres is: Postbus 5, 1270 AA Huizen.

Dient u het bezwaarschrift in binnen zes weken na de dag waarop deze brief aan u is gezonden. Zorgt u ervoor dat het bezwaarschrift ten minste de volgende gegevens bevat:

  • 1.

    uw naam, adres, en handtekening;

  • 2.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van de brief vermelden of een kopie van deze brief meesturen);

  • 3.

    de reden(den) waarom u bezwaar maakt.

Als u een bezwaarschrift indient, kunt u ook een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dat doet u bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Het adres is: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Naar boven