Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 25 oktober 2019, nr. 91869e02-or1-1.0, houdende aanpassing van de Regeling tarieven veiligheidsonderzoeken

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Defensie,

Gelet op artikel 9a van de Wet veiligheidsonderzoeken;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2 van de Regeling tarieven veiligheidsonderzoeken komt als volgt te luiden:

Artikel 2

  • 1. Voor het verrichten van een veiligheidsonderzoek op A-niveau is de werkgever een tarief van € 4.004,– verschuldigd.

  • 2. Voor het verrichten van een veiligheidsonderzoek op B-niveau is de werkgever een tarief van € 1.193,– verschuldigd.

  • 3. Voor het verrichten van een veiligheidsonderzoek op C-niveau is de werkgever een tarief van € 832,– verschuldigd.

  • 4. Voor het verrichten van een veiligheidsonderzoek burgerluchtvaart (BL) is de werkgever een tarief van € 127,– verschuldigd.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2020.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

TOELICHTING

Op 1 september 2015 is de Regeling tarieven veiligheidsonderzoeken in werking getreden. Jaarlijks wordt bezien of de in die regeling vastgestelde tarieven aanpassing behoeven. Met de onderhavige regeling worden de tarieven in de Regeling tarieven veiligheidsonderzoeken voor het jaar 2020 aangepast.

De tarieven voor veiligheidsonderzoeken, uitgevoerd door de Unit Veiligheidsonderzoeken op basis van de Regeling UVO 2018, zijn gebaseerd op een integraal en reëel kostprijsmodel waarin alle kosten gemoeid met de uitvoering van veiligheidsonderzoeken zijn meegenomen.

De tarieven voor 2020 zijn voor de A-onderzoeken € 16,= en voor de B-onderzoeken € 125,= lager dan de tarieven in 2019. Ook de tarieven voor C-onderzoeken en BL-onderzoeken worden voor 2020 verlaagd met respectievelijk € 44,= en € 5,=.

De voornaamste reden voor de lagere kostprijs is de gestegen efficiency bij de uitgevoerde onderzoeken. Tevens is er een toename van ingediende aanvragen waarmee de vaste kosten per eenheid product lager uitvallen.

De met de onderhavige regeling vastgestelde tarieven worden toegepast op initiële of herhaalonderzoeken die op of na 1 januari 2020 zijn aangemeld. Bij schriftelijke aanvragen is de datum poststempel op een aanvraag bepalend.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

Naar boven