Verkeersbesluit aanwijzen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats Drostenkamp in Raalte

Logo Raalte

Datum besluit: 14 oktober 2019

Besluitnummer: 34816-2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte,

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering van het verkeersbesluit

De volgende in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen liggen ten grondslag aan het verkeersbesluit:

Het beschermen van weggebruikers en passagiers

Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

Het volgende in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belang is in het geding bij dit verkeersbesluit:

Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer wordt voor deze verkeersmaatregel minder belangrijk geacht dan het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. Deze belangenafweging wordt hieronder toegelicht.

De gemeente Raalte heeft een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken ontvangen op de weg Drostenkamp. De aanvrager voldoet aan alle criteria om in aanmerking te komen voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats, zoals vastgesteld op 29 december 2015. Om deze redenen is wenselijk om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in te stellen. De gemeente Raalte heeft een geschikte locatie gevonden voor een gehandicaptenparkeerplaats.

Overeenkomstig artikel 18 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer moeten de aard en de omvang van de maatregel als bedoeld in artikel 15, eerste lid, WVW 1994 worden aangegeven.

De hiervoor benoemde verkeersmaatregel wordt uitgevoerd door middel van het plaatsen van het verkeersbord E6 van bijlage 1 van het RVV 1990 inclusief onderbord met het kenteken dat in eigendom en gebruik is van de betreffende aanvrager. De situatieschets hieronder visualiseert de betreffende verkeersmaatregel.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district IJsselland, daartoe gemandateerd door de Korpschef. Hij bracht hierover een positief advies uit.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

door het plaatsen van het verkeersbord E6 van bijlage 1 van het RVV 1990 inclusief onderbord met het kenteken dat in eigendom en gebruik is van de betreffende aanvrager een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen op de Drostenkamp ter hoogte van huisnummer 13.

Raalte, 14 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte,

Namens dezen,

H. Lantink

Domeinmanager Ruimte

Publicatie

Overeenkomstig artikel 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, geschiedt de bekendmaking van verkeersbesluiten door plaatsing van het besluit in de Staatscourant.

Bezwaarmogelijkheid

Bent u het niet eens met dit besluit? Belt u ons dan eerst. Wij nemen dan samen met u het besluit door en kunnen zo nodig een fout herstellen.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben bekendgemaakt. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte.

Het bezwaarschrift dient ten minste te bevatten:

  • 1.

    naam en adres;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Dit kunt u doen bij de rechtbank Oost Nederland locatie Zwolle, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffiekosten geheven.

U kunt ook digitaal het bezwaar- en verzoekschrift indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Na indiening ontvangt u hierover nader bericht van de rechtbank.

Naar boven