Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan “Zeddamseweg 17, Etten”

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 26 september 2019 het bestemmingsplan “Zeddamseweg 17, Etten”, met identificatienummer (planID) NL.IMRO.1509.BP000150-VA02, opnieuw en gewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

De gemeenteraad heeft eerder, op 21 februari 2019, het bestemmingsplan “Zeddamseweg 17, Etten” vastgesteld. Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is beroep ingesteld en een verzoek tot voorlopige voorziening ingediend. Bij uitspraak van 20 juni 2019 heeft de voorzieningen­rechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Zeddamseweg 17, Etten” bij wijze van voorlopige voorziening geschorst. Deze uitspraak heeft de gemeenteraad aanleiding gegeven het vastgestelde bestemmingsplan te wijzigen. Artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) biedt daartoe de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronke­lijke vaststellingsbesluit te herstellen in de vorm van het nemen van een zogenaamd “reparatiebesluit”.

Gewijzigde inhoud

Met het reparatiebesluit heeft de gemeenteraad ook een Nota van Wijzigingen vastgesteld. In deze nota worden de wijzigingen t.o.v. het oorspronkelijk vastgestelde bestemmingsplan samengevat en toegelicht. Het gaat hierbij zowel om aanpassingen van de verbeelding en de regels (incl. de bijlage) als tekstuele aanpassingen in de toelichting van het bestemmingsplan en daarbij behorende bijlagen. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt naar deze Nota van Wijzigingen verwezen.

Ter Inzage

Het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan “Zeddamseweg 17, Etten” ligt van 17 oktober tot en met 27 november 2019 voor ieder­een ter inzage. Wanneer u het gewijzigde bestemmingsplan in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar (0315) 292 292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tegen het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan kan, binnen de termijn van terinzagelegging, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Belanghebbenden, die al beroep hebben ingesteld tegen de eerdere vaststelling van het bestemmingsplan “Zeddamseweg 17, Etten” hoeven niet opnieuw beroep in te stellen tegen dit herstelbesluit. Het ingestelde beroep heeft, op grond van artikel 6:19 Awb, van rechtswege mede betrekking op het herstelbesluit. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal deze belanghebbenden over het herstelbesluit informeren.

Van de beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door belanghebbenden, die eerder een zienswijze hebben ingediend of die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om bij de gemeenteraad een zienswijze in te dienen en bedenkingen hebben tegen onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd. Het beroep kan derhalve uitsluitend worden gericht tegen de in het herstelbesluit aangebrachte wijzigingen

Inwerkingtreding

Als gevolg van de uitspraak d.d. 20 juni 2019 van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is het eerdere raadsbesluit d.d. 21 februari 2019 geschorst en strekt deze schorsing zich ook uit over het reparatiebesluit d.d. 26 september 2019. Het bestemmingsplan treedt in werking nadat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in de bodemprocedure een uitspraak heeft gedaan dan wel op het moment dat de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de bij uitspraak van 20 juni 2019 uitgesproken schorsing op grond van artikel 8:87 Awb opheft ten aanzien van het herstelbesluit van 26 september 2019.

 

Naar boven