Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Keerlus Korringaweg Yerseke’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 24 september 2019 het bestemmingsplan ‘Keerlus Korringaweg Yerseke’ met planidentificatienummer: NL.IMRO.0703.07YeBPKeerlus-va01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Aan de Korringaweg in Yerseke is de laatste fase van het complex ‘De Zaete’ in aanbouw. Daarmee is het voormalige parkeerterrein bij het vroegere dorpshuis verdwenen. Hierdoor ontbreekt de mogelijkheid dat vrachtwagens, die zojuist geladen of gelost hebben aan de Korringaweg, kunnen keren. Het is onwenselijk dat vrachtwagens doorrijden richting de woonbebouwing of gaan keren op de kruising Korringaweg-Havendijk-Molendijk. Om vrachtwagens de mogelijkheid te bieden veilig en vlot te laten keren wordt ter hoogte van het complex van het NIOZ een keerlus in de vorm van een rotonde aangelegd. Die rotonde past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Grote bedrijventerreinen’.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van woensdag 16 oktober 2019 tot en met dinsdag 26 november 2019 voor iedereen ter inzage.

Het plan is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Yerseke te klikken. Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van ter inzage legging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Burgers kunnen ook online beroep en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen. Dat kan alleen via het digitale loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Meijers van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

 

Kruiningen, 16 oktober 2019

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven