Ontwerp-bestemmingsplan Carboonplein

Logo Kerkrade

Het College van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de terinzagelegging van het ontwerp-bestemmingsplan Carboonplein bekend. Het plangebied is gelegen in het westelijk deel van Kerkrade en wordt globaal begrensd door de Akerstraat (Westen), Van de Weijerstraat (Noorden), Kleingraverstraat (Zuiden) en het kerkhof van Spekholzerheide.

 

Voor het plangebied wordt beoogd een handhaafbaar bestemmingsplan op te stellen, dat zowel planologisch-juridisch als beleidsmatig actueel is. Het uitgangspunt is een bestemmingsplan met een overwegend beheersmatig karakter, maar wel met moderne en flexibele bouw- en gebruiksregels. Vastgesteld beleid is in het bestemmingsplan verwerkt.

 

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 17 oktober 2019 gedurende 6 weken ter inzage bij het informatiecentrum op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Indien u inhoudelijke vragen heeft dan wel een inhoudelijke toelichting wenst, kunt u een afspraak maken met het vakloket Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer via het telefoonnummer van de gemeente Kerkrade 14045.

 

Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPCarboonplein-Ow01.

 

Een ieder kan gedurende de hiervoor genoemde termijn schriftelijk dan wel mondeling (Afdeling Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, via het telefoonnummer 14 045) een zienswijze kenbaar maken ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan. De voorkeur gaat uit naar het indienen van een schriftelijke zienswijze.

 

Uw schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van Kerkrade, onder vermelding van “zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Carboonplein”, postbus 600, 6460 AP Kerkrade.

 

Kerkrade, 16 oktober 2019

Naar boven