Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 27 september 2019, PO/1435528, houdende wijziging van de Subsidieregeling regionale aanpak lerarentekort in verband met het verhogen van de subsidieplafonds

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op artikel van regelingen 4 en 5 van de Wet overige OCW-subsidies en de artikelen 1.3 en 2.1. van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4, eerste lid, van de Subsidieregeling regionale aanpak lerarentekort komt te luiden:

  • 1. Voor subsidieverstrekking op grond van deze regeling is in het kalenderjaar 2019 in totaal een bedrag beschikbaar van € 14,7 miljoen dat als volgt wordt verdeeld over de sectoren:

    • a € 7,8 miljoen voor de sector primair onderwijs; en

    • b € 6,9 miljoen voor de sector voortgezet onderwijs.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 24 juli 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

De aanleiding voor deze wijziging is dat de subsidieplafonds voor het primair en voortgezet onderwijs na de verhoging op 24 juli 2019 opnieuw zijn bereikt. Het lerarentekort is een beleidsprioriteit en daarom worden de subsidieplafonds met deze wijziging opnieuw verhoogd.

Deze wijziging heeft als doel om de samenwerking in regio’s te stimuleren om het lerarentekort tegen te gaan. Voor 2019 worden de subsidieplafonds voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs verhoogd waardoor in het jaar 2019 alle aanvragen – die aan de voorwaarden voldoen – kunnen worden toegekend.

De conceptregeling is voorgelegd aan de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). DUS-I heeft aangegeven dat er geen knelpunten zijn in de uitvoering en handhaving rondom de wijziging van deze regeling.

De administratieve lasten zullen niet veranderen door deze wijziging.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven