Start procedure milieueffectrapportage, kennisgeving Notitie Reikwijdte en Detailniveau ten behoeve van het Provinciaal Inpassingsplan N233 Verbreding Rijnbrug bij Rhenen en Kesteren

Logo Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht en Gedeputeerde Staten van Gelderland geven er kennis van dat gestart wordt met de m.e.r.-procedure voor het voorgenomen project N233 Verbreding Rijnbrug dat betrekking heeft op gronden binnen de gemeenten Rhenen, Buren en Neder-Betuwe. Hiervoor is een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld.

Aanleiding

In de Statenvergadering van de Provincie Utrecht van 10 december 2018 is besloten om de Rijnbrug N233 bij Rhenen te verbreden van 2x1 naar 2x2 rijstroken inclusief fietspaden aan beide zijden in combinatie met in- en uitvoegers bij de aansluiting met de N225. Provinciale Staten van de Provincie Gelderland hebben op 19 december 2018 besloten om ten zuiden van de brug tot aan N320 (Kesteren) het wegprofiel uit te breiden naar 2x2 (grens provincies is halverwege de brug).

Voor het project kunnen gevolgen voor de omliggende Natura 2000-gebieden niet op voorhand worden uitgesloten. Om die reden dient een milieueffectrapport (MER) te worden opgesteld en moet o.a. onderzoek gedaan worden naar stikstofdepositie op nabij gelegen natura 2000-gebieden in een passende beoordeling. De NRD is de eerste stap in de door provincies te doorlopen milieueffectrapportage(m.e.r.)-procedure. In de NRD wordt aangegeven wat de provincies voornemens zijn te onderzoeken, tot welk detailniveau en wat de effecten daarvan zijn op verschillende aspecten, zoals lucht, geluid, waterhuishouding, natuur, cultuurhistorie en archeologie.

Reageren op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau

De NRD is beschikbaar via www.provincie-utrecht.nl/rijnbrug Hier kunt u ook informatie vinden over het project en er staan contactgegevens voor vragen over het project.

Een papieren versie van de NRD ligt ter inzage bij:

  • 1.

    Provincie Gelderland, Markt 11

  • 2.

    Provincie Utrecht, Archimedeslaan 6

  • 3.

    Gemeente Buren, De Wetering 1

  • 4.

    Gemeente Neder-Betuwe, Burg. Lodderstraat 20

  • 5.

    Gemeente Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75  

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om te reageren op de NRD. Dat kan van 16 oktober 2019 tot en met 26 november 2019.

Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal via trix.buurman@provincie-utrecht.nl Per post kan ook: Provincie Utrecht, t.a.v. T. Buurman, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht.

 

Vervolg

De Commissie voor de milieueffectrapportage wordt gevraagd om advies uit te brengen en ook andere bestuursorganen, zoals gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat krijgen gelegenheid om te reageren. Mede op basis van deze adviezen en de zienswijzen op dit voornemen worden de reikwijdte en het detailniveau van het MER bepaald. Daarna zal tegelijkertijd met het maken van het MER een provinciaal inpassingsplan (provinciaal bestemmingplan) worden opgesteld. Het inpassingsplan en het MER worden uiteindelijk gezamenlijk en gelijktijdig in procedure gebracht. Op dat moment kunt u zowel op het MER als op het (voor-)ontwerp inpassingsplan reageren. Op het inpassingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Inloopbijeenkomst

In het Huis van de gemeente Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75 te Rhenen wordt op donderdag 31 oktober 2019 van 17.00 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst voor de omgeving georganiseerd. Men kan daar informatie verkrijgen over o.a. de inhoud van het project, de NRD, MER (algemeen), het vervolg zoals het maken van het provinciaal inpassingsplan en de planning op hoofdlijnen.

 

U bent hiervoor van harte welkom. Er wordt geen plenaire presentatie gegeven, dus u kunt langskomen wanneer u het schikt. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Utrecht, 15 oktober 2019

Naar boven