Vaststelling bestemmingsplan, Langbroekerdijk A 34-36, Langbroek

Logo Wijk bij Duurstede

Zaaknummer 25823

De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft op 15 januari 2019 het bestemmingsplan ‘Langbroekerdijk A 34-36, Langbroek' ongewijzigd vastgesteld.

 

De geplande ontwikkeling betreft de volledige sanering van het agrarisch bedrijf, inclusief sloop van 2307 m2 aan voormalige bedrijfsbebouwing, en de nieuwbouw van één vrijstaande woning met toepassing van de ruimte voor ruimte-regeling. De twee al aanwezige agrarische bedrijfswoningen worden omgezet naar burgerwoningen, waarbij de tweede, aan de oorspronkelijke woonboerderij gebouwde bedrijfswoning, wordt gesloopt en herbouwd tot vrijstaande woning. Het aantal woningen binnen het voormalig agrarisch bouwvlak zal na de bestemmingswijziging drie zijn. Het plan wordt opgezet volgens de één erfgedachte.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van 31 januari 2019 gedurende zes weken in te zien via de volgende weblink:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0352.bgblangbdijkA34-bva1

 

Instellen van beroep

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging (31 januari 2019 tot en met 13 maart 2019) schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

 

Kenmerk gemeente WbD: 2019-025

 

Naar boven