Ontwerpwijzigingsplan ‘Buitengebied, wijziging Heldersestraat 4’, besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling en anterieure overeenkomst

Logo Oirschot

Ontwerpwijzigingsplan

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken, op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpwijzigingsplan Buitengebied, wijziging Heldersestraat 4’ ter visie wordt gelegd. Vanaf 17 oktober 2019 ligt het ontwerpwijzigingsplan (NL.IMRO.0823.WPBGHELDERSESTR4-ONTW) met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie. U kunt het plan raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer: NL.IMRO.0823.WPBGHELDERSESTR4-ONTW. Het plan ligt ook ter inzage bij het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen.

Doel van het ontwerpwijzigingsplan

Het ontwerpwijzigingsplan maakt het mogelijk om de bestaande langgevelboerderij te splitsen en de bestemming te wijzigen naar ‘Wonen’ op de locatie Heldersestraat 4 in Oirschot.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, bekend dat een besluit is genomen dat geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld voor de ontwikkeling zoals opgenomen in het ontwerpwijzigingsplan. Het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerpwijzigingsplan ter inzage.

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpwijzigingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Oirschot. Zienswijzen moeten worden geadresseerd aan Postbus 11, 5688 ZG Oirschot. Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden van het gemeentehuis op afspraak kenbaar maken bij de Centrale Balie. Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u inbrengen als zienswijzen tegen het ontwerpwijzigingsplan.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken op grond van het bepaalde in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij voor het wijzigingsplan ´Buitengebied, wijziging Heldersestraat 4´ een anterieure overeenkomst hebben afgesloten.

Zakelijke beschrijving

De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt, op grond van het bepaalde in artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening, vanaf 17 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.

Geen zienswijzen, bezwaar en beroep

Het is niet mogelijk om tegen deze overeenkomst zienswijzen, bezwaar of beroep in te stellen.

Oirschot, 16 oktober 2019

Naar boven