Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Conrad Twente Rally 2019

Logo Hengelo

2441515

Gemeente Hengelo

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Problematiek

Op zaterdag 19 oktober 2019 vindt de Conrad Twente Rally plaats in het buitengebied Twekkelo en omgeving en op zondag 20 oktober 2019 op het bedrijventerrein Twentekanaal Zuid in Hengelo. Hiervoor worden een aantal straten afgesloten met hekken en borden C1 om dit jaarlijks terugkerende evenement mogelijk te maken. Op bijgevoegde tekeningen zijn de maatregelen en omleidingen aangegeven. Voor het instellen van deze tijdelijke verkeersmaatregelen is een verkeersbesluit noodzakelijk.

Motivering

Overwegende:

dat de Conrad Twente Rally plaatsvind op 19 oktober 2019 in het buitengebied Twekkelo en omgeving;dat de Conrad Twente Rally plaatsvind op 20 oktober 2019 op het bedrijventerrein Twentekanaal Zuid;dat voor de verschillende raceonderdelen tijdens de Conrad Twente Rally het noodzakelijk is een deel van de straten af te zetten voor alle verkeer in het buitengebied Twekkelo en op het bedrijventerrein Twentekanaal Zuid;dat de straten zoals is aangegeven op bijgevoegde tekeningen worden afgesloten met afzethekken en verkeersbord C1 en dat er tevens vooraankondigingsborden worden geplaatst om aan te geven dat de betreffende straten zijn afgesloten;dat er tevens op diverse locaties verkeersregelaars worden ingezet om verkeer en bezoekers te informeren over de wegafzettingen en het evenement;dat dit verkeersbesluit genomen wordt voor het beschermen van weggebruikers en passagiers;dat dit verkeersbesluit mede genomen wordt voor het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.  

Procedure

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. In het “Mandaatbesluit 2018” van de gemeente Hengelo is vastgesteld dat het afdelingshoofd van de afdeling Wegen, Groen en Water gemandateerd is om verkeersbesluiten te nemen.    

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van Politie eenheid Oost-Nederland, die kan instemmen met bovengenoemde maatregel.

 

BESLUIT

 

  • 1.

    Het tijdelijk instellen van een geslotenverklaring in het buitengebied Twekkelo en omgeving waar de Conrad Twente Rally plaatsvindt op zaterdag 19 oktober 2019 door het plaatsen van hekken met verkeersborden C1 zoals is aangegeven op bijgevoegde tekening Verkeersmaatregelen Boldershoek.

2. Het tijdelijk instellen van een geslotenverklaring op en rondom het gebied op Twentekanaal Zuid in Hengelo waar de Conrad Twente Rally plaatsvindt (gedeelte Diamantstraat, Toermalijnstraat, Onyxstraat, Zirkoonstraat) op zondag 20 oktober 2019 door het plaatsen van hekken met verkeersborden C1 zoals is aangegeven op bijgevoegde tekening Verkeersmaatregelen bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid.

Hengelo 15 oktober 2019

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wanneer u belanghebbende bent kunt u, tijdens de inzagetermijn, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.

 

Naar boven