Kennisgeving gecoördineerde besluiten “Supermarkt en woningen 2e Pijnackerstraat 13”

Logo Rotterdam

Onderwerp (Omgevingsvergunning)

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat zij op grond van artikel 2.1, lid a en c en artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend ten behoeve van de realisatie van een nieuwe supermarkt en 10 woningen met bijbehorende buitenruimte, ter plaatse van de (voormalige) schoolgebouwen aan de 2e Pijnackerstraat 13, 3035 GH in Rotterdam.

Onderwerp (Verkeersbesluit)

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat zij op grond van artikel 2 lid 2 sub a, en artikel 18 aanhef en onder d, van de Wegenverkeerswet:

twee parkeerplaatsen, bij de oplaadpaal aan de 1e Pijnackerstraat, ter hoogte van nr. 141, 3035 GS Rotterdam, hebben aangewezen als parkeerplaatsen die als specifiek doel hebben het opladen van elektrische voertuigen;

• dit besluit kenbaar maken aan de weggebruikers middels plaatsing van de borden E4 met onderbord met daarop de tekst 'Opladen elektrische voertuigen' alsmede met onderbord OB501 –schuin (links / rechts) wijzend, volgens bijlage I van het RVV 1990.

Deze elektrische oplaadpalen dienen ter vervanging van de oplaadpaal die momenteel aan de 2e Pijnackerstraat 17 staat en wordt verwijderd ten behoeve van de ontwikkeling van de supermarkt en 10 woningen.

Coördinatie

De gemeenteraad van Rotterdam heeft besloten de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten die nodig zijn voor realisatie van de supermarkt en 10 woningen aan de 2e Pijnackerstraat 13. De omgevingsvergunning en het verkeersbesluit maken onderdeel uit van de gecoördineerde procedure. De coördinatie wordt verzorgd door het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam.

Ter Inzage

De omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken, alsmede het verkeersbesluit, liggen met ingang van vrijdag 11 oktober 2019 tot en met vrijdag 22 november 2019 ter inzage bij:

• Stadsontwikkeling te Rotterdam (na telefonische afspraak 010 – 489 5241)

De omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken, alsmede het verkeersbesluit, zijn tevens beschikbaar via de website www.overheid.nl De stukken kunnen geraadpleegd worden door te zoeken op bovenstaand adres en postcode bij ‘Berichten uit uw buurt’.

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning en het verkeersbesluit kan van 12 oktober 2019 tot en met 22 november 2019 beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

- tijdig een zienswijze heeft ingediend;

- aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest;

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking.

U kunt, indien u beroep hebt ingesteld tegen de omgevingsvergunning, tevens een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij voornoemde Afdeling. Wordt dat verzoek gedurende de beroepstermijn ingediend dan treedt de omgevingsvergunning niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Rotterdam, 9 oktober 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen,

mevr. H. van Bockxmeer

Concerndirecteur Stadsontwikkeling

Naar boven