Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan “De Cuyp”

Logo Enkhuizen

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen maken bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2019 het bestemmingsplan “De Cuyp” heeft vastgesteld.

Deze bekendmaking vindt plaats op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Omschrijving

Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van woningbouw op het terrein van de voormalige technische school De Cuyp, gelegen ten oosten van de Scheepvaartschool en begrensd door de Kuipersdijk, de Cromhoutstraat en de Admiraliteitsweg. Het woningbouwplan betreft de bouw van 21 grondgebonden woningen, alsmede bijbehorende parkeergelegenheid en openbaar gebied.

 

Terinzagetermijn

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 10 oktober 2019 tot en met woensdag 20 november 2019 ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan op twee manieren bekijken:

U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer NL.IMRO.0388.BPDeCuyp-va01

U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het Stadskantoor, Hoogstraat 11, 1601KT Enkhuizen. U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-360100 of via www.enkhuizen.nl.

 

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep instellen. Beroep moet u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt alleen beroep instellen:

- als u ook een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

- als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

Ook kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Zo’n verzoek stuurt u naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Een beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Bij het indienen van een beroepschrift of voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan dan treedt het plan nog niet in werking. De voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak moet dan eerst uitspraak doen over de voorlopige voorziening.

 

Contact

Voor nadere informatie en/of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer J. Eenkoren van de afdeling Ruimte (telefoon 0228-360100).

 

Naar boven