Ontwerp bestemmingsplan Sporthal Diemen

Logo Diemen

Burgemeester en wethouders maken conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan Sporthal Diemen ter inzage ligt. Het plangebied is onderdeel van de woonwijk Diemen Centrum. Het sportpark wordt nu gebruikt door een tennisvereniging, een handbalvereniging, de bestaande sporthal, een sportschool en een parkeerterrein. Het plangebied van dit bestemmingsplan omvat het gehele sportpark. De herinrichting die samenhangt met de realisatie van de nieuwe sporthal betreft het zuidelijke deel van het sportpark, exclusief de tennisvelden.

De nieuwe sporthal (ca. 2.000 m2) is voorzien op één van de bestaande handbalvelden en wordt verbonden met de bestaande sporthal. Het nieuwe gebouw bestaat dan uit twee sporthallen, tot één gesmeed door een verbindende plint met de ondersteunende functies. Een kinderdagverblijf wordt verplaatst binnen het gebied en krijgt een plek in het nieuwe gebouw van de sporthal.

Het ontwerp bestemmingsplan Sporthal Diemen ligt van 11 oktober tot en met 21 november 2019 bij de balie in het gemeentehuis ter inzage. Ook is het plan te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de planidn NL.IMRO.0384.BPsporthal-OW01.

Gedurende deze periode kan een ieder, schriftelijk of mondeling, een gemotiveerde zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan Sporthal Diemen naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Diemen, Postbus 191, 1110 AD Diemen o.v.v. zaaknummer 2019-056038. Voor het mondeling naar voren brengen van de zienswijze kunt u uiterlijk een week vóór het aflopen van de ter inzage termijn een afspraak maken met Team Ruimtelijk Beleid via het Klant Contact Centrum (telefoonnummer 020 - 31 44 888).

Naar boven