Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’

Logo Capelle aan den IJssel
  • Bestemmingsplanidentificatienummer NL.IMRO.0502.BP19SWPark-4001

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 30 september 2019 het bestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’, met planindentificatiecode NL.IMRO.0502.BP19SWPark-4001, gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten om voor het bestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’ geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit het voormalige IJsselcollege en aangelegen gronden. Het gebied bevindt zich grofweg tussen de Kanaalweg, de ’s-Gravenweg, golfclub Capelle en de Ringvaart.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van een nieuwe woonbuurt mogelijk, dat een uitwerking is van het op 13 november 2017 door de gemeenteraad vastgestelde gebiedspaspoort. Het ontwerp van de geselecteerde ontwikkelaar wordt met het bestemmingsplan ruimtelijk/juridisch vastgelegd. Tevens is de kavel aan Kanaalweg 42 in het plangebied opgenomen, waarmee de realisatie van een extra wooneenheid planologisch mogelijk gemaakt wordt.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De grootste wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is dat het plangebied is aangepast. 5 kavels aan de ’s-Gravenweg en 1 kavel aan de Kanaalweg zijn buiten het bestemmingsplan gelaten. Daarnaast zijn een aantal onvolkomenheden uit het ontwerp bestemmingsplan verbeterd. Tenslotte zijn naar aanleiding van zienswijzen, na overleg met de ontwikkelaar en het Q-team een aantal wijzigingen doorgevoerd, zie de toelichting van het bestemmingsplan.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf donderdag 10 oktober 2019 zijn het bestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’ en de daarbij behorende stukken te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken tussen 10 oktober en 20 november 2019 ter inzage in het gemeentehuis, Rivierweg 111. Het gemeentehuis is van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’ bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de gemeenteraad om geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen. Tegen de door de gemeenteraad vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder binnen de hiervoor genoemde termijn ook beroep bij de Afdeling instellen.

Ook kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen: Adressering: Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om dit verzoek in te kunnen dienen, moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend.

Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:

  • -

    uw naam en adres;

  • -

    een dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het bestreden besluit;

  • -

    de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Voor het indienen van een beroepschrift/een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan ‘’s-Gravenweteringpark’ treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Holleman afdeling Stadsontwikkeling via telefoonnummer (010) 2848749 of e-mail: b.holleman@capelleaandenijssel.nl. Meer informatie over de plannen voor de nieuwe woonbuurt vindt u op www.capellebouwtaandestad.nl/’s-Gravenweteringpark.

Naar boven