Vastgesteld bestemmingsplan, Bedrijvenpark H20, Rendementstraat en vergunning

Logo Oldebroek

Het college van B&W van Oldebroek maakt bekend dat de gemeenteraad op 26 september 2019 het bestemmingsplan Bedrijvenpark H20, Rendementstraat ongewijzigd heeft vastgesteld (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening). Op 26 september 2019 is de omgevingsvergunning door burgemeester en wethouders (B&W) verleend.

 

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Bedrijvenpark H20, Rendementstraat legt de juridisch-planologische basis voor het vestigen van het bedrijf Van Halteren Special Products B.V. uit Zwolle op een perceel op Bedrijvenpark H20 aan de Rendementstraat in Hattemerbroek. Op het perceel zal een bedrijfsgebouw worden gerealiseerd. Het gebouw bestaat uit een constructiewerkhal van circa 4.400 m2 en een kantoordeel van circa 1.000 m2. Er wordt ook een nieuw parkeerterrein gerealiseerd voor ruim 60 auto's. Om dit project mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Bedrijvenpark H20 worden gewijzigd.

 

Het artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en het besluit van de gemeenteraad van Oldebroek van 29 mei 2019 met kenmerk 1019773 maken het mogelijk dat diverse procedures gelijktijdig kunnen worden doorlopen. Omdat voor de realisatie van dit project meerdere besluiten nodig zijn, worden om die reden het bestemmingsplan en de vergunning gecoördineerd behandeld.

 

Inzien

Van 9 oktober 2019 tot en met 19 november 2019 liggen het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende vergunning ter inzage. U kunt de stukken inzien op:

- www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen

- het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

 

Beroep bestemmingsplan en vergunning

Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende vergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verleende vergunning) door een belanghebbende:

- die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht.

Eventueel beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s‐Gravenhage.

 

Inwerkingtreding 

Het bestemmingsplan en de vergunning treden in principe in werking op 20 november 2019. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden beide besluiten niet in werking voordat er over het verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven