Gemeente Amstelveen – ‘Profielschets en uitvoeringsregels vrijdagmarkt’ en “Toekomstvisie Markt van Amstelveen”

Logo Amstelveen

Zaaknummer: Z19-029475

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen hebben in hun vergadering van 3 september 2019 ingestemd met het document ‘Profielschets en uitvoeringsregels vrijdagmarkt’.

Het document ‘Profielschets en uitvoeringsregels’ bevat een samenvatting van het extern rapport “Toekomstvisie Markt van Amstelveen”.

Profielschets en uitvoeringsregels en Toekomstvisie Markt van Amstelveen (DTNP)

De gemeente Amstelveen wil de vrijdagmarkt verder professionaliseren. Uit een analyse van de markt die samen met marktondernemers is uitgevoerd blijkt dat werkwijze en regelgeving aan vernieuwing toe zijn. In overleg met de marktadviescommissie heeft de gemeente een onderzoeksbureau gevraagd een analyse te maken van de vrijdagmarkt en te kijken naar het toekomst perspectief van de markt. Dit ook met het oog op de toekomstige vernieuwing en verbetering van het Stadshart. Het deels opschuiven van de markt, in de richting van de Rembrandtweg, is al eerder vastgesteld door de gemeenteraad (‘Toekomstvisie Markt van Amstelveen (DTNP)’). In het document ‘Profielschets en uitvoeringsregels’ geeft de gemeente een samenvatting van het rapport en wordt aangegeven welke aanbevelingen de gemeente overneemt en welke niet.

Inzage vanaf 7 oktober 2019

U kunt het document ‘Profielschets en uitvoeringsregels vrijdagmarkt’ en de Toekomstvisie Markt van Amstelveen (DTNP) inzien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen. De actuele openingstijden vindt u op deze webpagina van de gemeente.

Amstelveen, 3 september 2019

De secretaris,

Bert Winthorst

De burgemeester,

Tjapko Poppens

Naar boven