Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide voorbereidingsprocedure (Wabo) en besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Zuiderzeestraatweg 179, 179A en 179B in Oldebroek

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij in het kader van de Wabo met toepassing van artikel 2.1, eerste lid onder c van de Wabo, een omgevingsvergunning hebben verleend. De vergunning is verleend voor de percelen Zuiderzeestraatweg 179, 179A en 179B in Oldebroek. De vergunning maakt het planologisch mogelijk om ter plaatse een bestaande woning te vervangen door een rijtje van drie seniorenwoningen. Het zaaknummer van de vergunning betreft 0269201800704.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat de hogere waarden

voor het vervangen van de bestaande woning door drie woningen op bovengenoemde percelen is vastgesteld conform het ontwerpbesluit. Het definitieve besluit hogere waarden wordt op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder gelijktijdig met de verleende omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

 

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

De ontwerpbeschikking is op 23 juli 2019 gepubliceerd in de plaatselijke Huis aan Huis courant en de Staatscourant en heeft vanaf 24 juli 2019 zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen tijdens de ter inzagetermijn.

 

Wijzigingen beschikking omgevingsvergunning

De beschikking omgevingsvergunning is ten opzichte van de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning gewijzigd en/of aangevuld op een aantal onderdelen, te weten:

- in de beschikking is "het perceel Zuiderzeestraatweg 179" gewijzigd in "de percelen Zuiderzeestraatweg 179, 179A en 179B";

- in de bijlage bij de beschikking is onder het kopje "Documentenlijst" het document Aeriusberekening toegevoegd. Dat document maakt tevens als bijlage deel uit van de beschikking;

- in de bijlage bij de beschikking is een nieuw kopje genaamd "Wet natuurbescherming", met daarbij behorende tekst, opgenomen. Daarin wordt gemotiveerd dat het project niet zorgt voor een toename van stikstofdepositie op een hiervoor gevoelig Natura 2000-gebied.

 

Definitieve beschikking omgevingsvergunning (afwijking bestemmingsplan)

De definitieve beschikking en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 9 oktober tot en met woensdag 20 november 2019 ter inzage. U kunt de betreffende stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Oldebroek. De beschikking is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Definitief besluit hogere waarden

Op grond van de Wet geluidhinder mag het weggeluid op de gevels van nieuw te bouwen woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevels van de drie nieuw te bouwen woningen bedraagt echter maximaal 58 decibel. Burgemeester en wethouders hebben in verband daarmee voor de bedoelde woningen een hogere geluidsbelasting toegestaan van maximaal 58 decibel. Het definitieve besluit en de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 9 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek.

 

Beroep beschikking omgevingsvergunning

Het is mogelijk om in beroep te gaan tegen deze omgevingsvergunning. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken vanaf de dag na de terinzagelegging van het besluit hiertegen beroep instellen bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep kan worden ingediend wanneer:

- u ook een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en u belanghebbende bent;

- u belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

- u belanghebbende bent en u het niet eens bent met de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

 

Beroep hogere waarden geluid

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 110c van de Wet

geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het college van de gemeente Oldebroek,

Oldebroek, 8 oktober 2019

Naar boven