Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 26 januari 2019, nr. WJZ/ 19011110, houdende herstel van twee omissies bij de invoering van twee subsidiemodules ter uitvoering van het Plattelandsontwikkelingsprogramma 3

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 3, eerste en tweede lid, van de Kaderwet EZ-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling Europese EZ-subsidies wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2.1 wordt ‘hoofdstuk 4, titel 4.2 tot en met 4.4’ vervangen door ‘hoofdstuk 4, titel 4.2 tot en met 4.6’.

B

In artikel 4.5.13 wordt ‘Deze titel vervalt’ vervangen door ‘Deze titel en bijlage 4 vervallen’ en wordt ‘blijft’ vervangen door ‘blijven’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 30 november 2018.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 26 januari 2019

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

TOELICHTING

Met onderhavige regeling worden twee omissies hersteld in de Regeling Europese EZ-subsidies. Per abuis was in artikel 2.1 niet bepaald dat hoofdstuk 2 ook van toepassing is op de titels 4.5 (pilots toekomstbestendige landbouw nieuw GLB) en 4.6 (niet-productieve investeringen agrarisch natuurbeheer leefgebieden weidevogels en akkervogels). Tevens was in artikel 4.5.13 ten onrechte niet bepaald dat bijlage 4, behorende bij artikel 4.5.2, op hetzelfde moment zal vervallen als titel 4.5.

Onderhavige wijziging heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten. Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na publicatie in de Staatscourant en werkt terug tot en met 30 november 2018, de datum van inwerkingtreding van voornoemde titels 4.5 en 4.6. Dit betekent een afwijking van het beleid inzake de vaste verandermomenten, die is gerechtvaardigd omdat deze regeling een reparatie betreft. Tegen terugwerkende kracht bestaat geen bezwaar omdat deze reparatie niet ten nadele van de doelgroep is.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Naar boven