Gemeente Amstelveen – Ontwerp bestemmingsplan Uithoornlijn

Logo Amstelveen

Z-19 / 002842

Ontwerp bestemmingsplan Uithoornlijn

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp bestemmingsplan “Uithoornlijn” met de bijbehorende stukken. (IDN : NL.IMRO.0362.11U-OW01).

Door de komst van de Uithoornlijn wordt de Amstelveenlijn doorgetrokken van het huidige eindpunt Westwijk in Amstelveen naar het dorpscentrum van Uithoorn. Hierdoor is er één tramverbinding tussen station Amsterdam Zuid en Uithoorn, via Amstelveen, de ‘Amsteltram’. De trambaan komt deels op een bestaande dijk te liggen.

Locatie

De Uithoornlijn loopt door de Legmeerpolder heen. De Legmeerpolder ligt in het zuidwesten van Amstelveen. De Uithoornlijn begint vanaf het opstelterrein waar reeds een bestemmingsplan voor is gemaakt en loopt door tot aan de grens met Uithoorn (tot aan de Randweg) en loopt over de N201 heen. Ten westen van de trambaan liggen kassen welke aan de Meerlandenweg zijn gelegen en ten oosten van de trambaan liggen weilanden en de Zijdelweg.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van donderdag 31 januari 2019 t/m woensdag 13 maart 2019.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

Digitaal

U kunt het ontwerp bestemmingsplan ‘Uithoornlijn’ raadplegen op:

de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.11U-OW01

en op de gemeentelijke website via: http://ro0362.ropubliceer.nl

Papier

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ook ter inzage bij de balie Bouwen & Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie, zie voor openingstijden https://www.amstelveen.nl/in-amstelveen/publicatie/balie-bouwen-vergunningen.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende dit ontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Een zienswijze moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

-De naam en adres van de indiener;

-De dagtekening;

-Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

-De gronden van het bezwaar.

Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via http://ro0362.ropubliceer.nl.

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

 

Naar boven