Bestemmingsplan “Zuidrand van Dubbeldam” gewijzigd vastgesteld

Logo Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de gemeenteraad op 24 september 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Zuidrand van Dubbeldam” (NL.IMRO.0505.BP203Zuiddubbeldam-3001) met bijbehorende stukken met ingang van 7 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het plangebied wordt begrensd door de Oudendijk en Zuidendijk, het Laantje van Middenhoeve en de Meeuwenseweg, de Zeedijk, de Schenkeldijk en de achterzijde van de percelen Stevensweg-oostzijde. Het gebied betreft het niet uitgevoerde plan voor golf en wonen, bekend als Belthure Park. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet voornamelijk in een agrarische bestemming.

De gemeenteraad heeft het eerder genomen besluit ter vaststelling van het bestemmingsplan "Zuidrand van Dubbeldam" d.d. 20 februari 2018, RIS-nummer 2092208, hersteld naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 17 juli 2019, nummer 201802998/1/R3.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan als volgt gewijzigd vastgesteld:

Op de verbeelding ter plaatse van de gronden met de bestemming "Bedrijf" en de aanduiding "specifieke vorm van bedrijf – loonwerkbedrijf" het maximum bebouwingspercentage te verhogen van 10% naar 12%.

Deze wijziging heeft betrekking op de zogenaamde derde loods op het perceel Stevensweg 60. Met deze wijziging kan de loods worden gelegaliseerd. De gemeenteraad acht deze loods niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening.

Uitsluitend tegen deze wijziging kan een belanghebbende tot en met 18 november 2019 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 19 november 2019. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

 

Dordrecht, 4 oktober 2019

Naar boven