[Intrekken verkeersbesluit voor de pilot van de spitsafsluiting op de Miedloane bij De Westereen]

Logo Dantumadiel

[Z216525-2019]

[Burgemeester & wethouders]

Overwegingen ten aanzien van het besluit

[Dat voor de plaatsing of verwijdering van verkeerstekens en onderborden (opgenomen in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer), voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, een verkeersbesluit nodig is.

Dat voor maatregelen op of aan de weg tot een wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, een verkeersbesluit nodig.

Dat er bij het verkeersbesluit voor de invoering van de spitsafsluiting dermate veel bezwaren zijn gemaakt (formeel en informeel), het College afziet voor de daadwerkelijke invoering van de spitsafsluiting.

Dat het College een alternatieve oplossing gaat uitwerken, namelijk het herinrichten van de Miedloane binnen de bebouwde kom.

Dat de maatregel (intrekken verkeersbesluit) is afgestemd met een afvaardiging van de Miedloane

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de coördinator Verkeer, District Noordoost, politie Fryslân.]

BESLUIT

[Het intrekken van het verkeersbesluit (Collegebesluit van 5 februari 2019) voor de pilot van de spitsafsluiting op de Miedloane in De Westereen, kenmerk Z216525-2019 (gepubliceerd op 13 februari 2019)

]

[Damwâld] [25 september 2019]

[College van B&W]

Namens deze,

[J] [Reitsma]

[Beleidsmedewerker]

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

[Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekend gemaakt een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel, postbus 22, 9104 ZG Damwâld. Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.dantumadiel.frl.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit. Bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een voorlopige voorziening kan ook digitaal worden aangevraagd. Dat kan via de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.]

Naar boven