Vaststelling bestemmingsplan IJsseldijk Noord 10-11, Ouderkerk a/d IJssel

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2019 het bestemmingsplan ‘IJsseldijk Noord 10-11, Ouderkerk a/d IJssel’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde plan ligt met ingang van 3 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage.

 

Ligging en beschrijving plan

Aan de IJsseldijk Noord 10-11 in Ouderkerk a/d IJssel lag een voormalig poldergemaal met dienstwoning. Deze opstallen zijn inmiddels gesloopt. Het beoogde plan voorziet erin om op de locatie twee vrijstaande woningen ruimtelijk mogelijk te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van 6 weken (van 3 april 2019 tot en met dinsdag 14 mei 2019) ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Hogere geluidswaarden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard hebben voor de uitvoering van het bestemmingsplan tevens op 28 mei 2019 hogere geluidswaarden vastgesteld (kenmerk 2018271360).

 

Ter inzage legging

Vanaf 3 oktober 2019 liggen het bestemmingsplan en het hogere waardenbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken (tot 14 november 2019) ter inzage. De stukken kunt u bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl  onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP1608DK020-va01. Om de stukken te kunnen inzien kunt u ook telefonisch een afspraak maken via 140182.

 

Beroep

In de periode van 3 oktober tot 14 november 2019 is het instellen van beroep tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit van burgemeester en wethouders tot het vaststellen van hogere geluidswaarden mogelijk voor:

  • 1.

    degene, die een zienswijze over de ontwerpen daarvan hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • 2.

    • belanghebbenden, die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over de ontwerpen.

Het beroepschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden geluid treden in werking op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

Stolwijk, 2 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

Namens deze:

mw. mr. M. Plantinga , secretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven