Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 16 september 2019, nr. MBO/16107730, houdende wijziging van de Regeling regionale aanpak voortijdig schoolverlaten 2017 in verband met de naamswijziging van RMC-regio 25 in bijlage C

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 1 van het Besluit regionale meld- en coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten;

Besluit:

ARTIKEL I.

In bijlage C van de Regeling regionale aanpak voortijdig schoolverlaten 2017 wordt ‘Regio 25. West-Kennemerland’ vervangen door: ‘Regio 25. Zuid-Kennemerland en IJmond’.

ARTIKEL II.

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

I. Inleiding

Met deze regeling wordt bijlage C van de Regeling regionale aanpak voortijdig schoolverlaten 2017 gewijzigd, omdat de contactgemeente van de RMC regio West-Kennemerland de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft verzocht de naam van de RMC regio te wijzigen naar Zuid-Kennemerland en IJmond. Deze naam is voor de jongeren en ouders van de regio en alle ketenpartners meer herkenbaar dan de huidige naam. In de samenwerking met schoolbesturen en ketenpartners is het van belang dat de regio een herkenbare naam heeft en in de publiciteit de naam Zuid-Kennemerland en IJmond kan gebruiken. De arbeidsmarktregio heeft dezelfde naam, waardoor de RMC regio en arbeidsmarktregio beter op elkaar aansluiten. Het gaat enkel om een naamswijziging. De gemeenten die vallen onder RMC-regio 25 blijven hetzelfde.

Zodra ik een algemene maatregel van bestuur in het middelbaar beroepsonderwijs ga wijzigen, zal deze naamswijziging van RMC-regio 25 ook doorgevoerd worden in de bijlagen A en B bij artikel 5a van het Besluit regionale meld- en coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten.

II. Uitvoering en handhaafbaarheid

Gezien de beperkte impact van de wijziging van de regeling is in overleg met DUO afgesproken dat er geen uitgebreide toetsing noodzakelijk is voor wat betreft uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid. DUO heeft op basis van een verkorte uitvoeringstoets de wijziging als handhaafbaar en uitvoerbaar beoordeeld.

III. Administratieve lasten

Deze wijzigingsregeling heeft op zichzelf geen gevolgen voor de administratieve lasten bij de uitvoering van de bestaande regeling.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

Naar boven