Besluit tot onttrekking aan de openbaarheid van het parkeerterrein Raamsingel in de gemeente Haarlem

Logo Haarlem

Onttrekkingsbesluit

Gemeenteraad van de gemeente Haarlem,

Gelet op:

  • -

    Artikelen 7 en 9 en 11 van de Wegenwet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is een onttrekkingsbesluit te nemen. Ook afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing;

Overwegende

dat er voldoende gewichtige redenen voor dit besluit aanwezig zijn en het algemeen belang zich niet tegen dit besluit verzet, zie onderstaande motivering.

Is het gewenst om het parkeerterrein Raamsingel in de gemeente Haarlem aan de openbaarheid te onttrekken.

Motivering onttrekkingsbesluit

Het parkeerterrein aan de Raamsingel is gelegen tussen de rijbaan van de Raamsingel en de Tempeliersstraat.

HHB Groep wil de locatie van het voormalige HKB gebouw en de openbare parkeervoorziening ontwikkelen. Het plan voorziet in de ontwikkeling van 42 appartementen, 2 twee-ondereenkapwoningen en 6 hofwoningen met ondergrondse parkeervoorziening.

In verband met de voorgenomen ontwikkeling is het noodzakelijk het huidige parkeerterrein te onttrekken aan de openbaarheid.

Overwegende dat:

  • -

    het opheffen van het parkeerterrein past in het vastgestelde stedenbouwkundig plan voor de herontwikkeling van het terrein;

  • -

    ten behoeve van deze herontwikkeling tevens een bestemmingsplanprocedure wordt gevolgd, waarbij tevens een informatie avond is georganiseerd om belanghebbenden en geïnteresseerden te informeren over de plannen;

  • -

    uit parkeeronderzoek blijkt dat het opheffen van het parkeerterrein geen significante gevolgen heeft voor de parkeerdruk in de directe omgeving;

  • -

    gelet hierop er voldoende gewichtige redenen voor dit besluit aanwezig zijn en het algemeen belang zich hiertegen niet verzet.

Besluit

Het parkeerterrein, gelegen tussen de Raamsingel en de Tempelierstraat, in Haarlem te onttrekken aan de openbaarheid.

Situatieschets

Het te onttrekken parkeerterrein (rode kader)

Melding GS

Dit besluit wordt conform artikel 9 lid 2 van de Wegenwet medegedeeld aan Gedeputeerde Staten.

Rechtsmiddel:

Tegen deze beslissing kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Holland, sectie bestuursrecht, Locatie Haarlem, postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Het beroep behoort binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt te zijn ingediend, dient te zijn ondertekend en tenminste in te houden de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Zo mogelijk dient een afschrift van het besluit waarop het beroep betrekking heeft te worden meegezonden.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de president van de rechtbank Haarlem. Een dergelijk verzoek dient vergezeld te gaan van een beroepschrift.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Vaststelling

Aldus besloten in de vergadering van 19 september 2019

de griffier

Josene Spier

de voorzitter

Jos Wienen

Naar boven