Onttrekkingsbesluit voor de onttrekking aan de openbaarheid van het parkeerterrein gelegen tussen de Raamsingel en de Tempeliersstraat

Logo Haarlem

Het vaststellen van een besluit tot onttrekking aan de openbaarheid is een bevoegdheid van de gemeenteraad ingevolge de artikelen 7, 9 en 11 van de Wegenwet. Het college is belast met de voorbereiding van beslissingen van de raad. Het ter inzage leggen van het onttrekkingsbesluit en het vrijgeven daarvan voor het indienen van zienswijzen is onderdeel van de voorbereiding.

Afdeling 3.4 van de Awb is van toepassing.

Het ontwerp-onttrekkingsbesluit van het parkeerterrein gelegen tussen de Raamsingel en de Tempeliersstraat heeft gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen.

Gedurende de ter visie termijn zijn geen zienswijzen ontvangen. Het ontwerpbesluit is derhalve overeenkomstig door de gemeenteraad vastgesteld op 19 september 2019.

Rechtsmiddel:

Tegen deze beslissing kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Holland, sectie bestuursrecht, Locatie Haarlem, postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Het beroep behoort binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt te zijn ingediend, dient te zijn ondertekend en tenminste in te houden de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Zo mogelijk dient een afschrift van het besluit waarop het beroep betrekking heeft te worden meegezonden.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de president van de rechtbank Haarlem. Een dergelijk verzoek dient vergezeld te gaan van een beroepschrift.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Uitvoering

Het parkeerterrein zal fysiek aan de openbaarheid worden onttrokken zodra de grond juridisch eigendom van HBB is.

Naar boven