Kennisgeving vastgesteld bestemmingsplan Reparatieplan Den Burg, locatie Emmalaan 3 B, Texel ter inzage

Logo Texel

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Texel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 18 september 2019 het bestemmingsplan Reparatieplan Den Burg, locatie Emmalaan 3B met nummer NL.IMRO.0448.DNB2019BP0002-on01 heeft vastgesteld. Het betreft het bestemmen van een inpandig recreatieappartement.

 

Het reparatieplan betreft een gedeeltelijke reparatie van het bestemmingsplan ‘Den Burg’ (het moederplan, van 19 december 2017), dat door de raad op 27 februari 2019 opnieuw is vastgesteld.

Dat besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 27 december 2018 met nummer 201802024/1/R1 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Tegen het moederplan is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over de locatie Emmalaan 3B. De eigenaar vond dat het (inpandige) recreatieappartement in het bedrijfsgebouw ten onrechte niet als zodanig was bestemd. Na de vaststelling van het moederplan bleek uit twee brieven (2005 en 2006), die door de gemeente waren verstuurd, dat de gemeente het recreatieappartement als zomerwoning had geregistreerd. De gemeente was dus op de hoogte.

Als deze informatie beschikbaar was geweest voor de vaststelling van het moederplan, was het inpandige recreatieappartement wel positief bestemd. De gemeenteraad heeft aan de Raad van State toegezegd deze omissie te herstellen.

Het beroep voor Emmalaan 3B is daarom gegrond verklaard en de Afdeling heeft het plandeel Emmalaan 3 B vernietigd.

De Afdeling heeft in haar uitspraak (201802024/5/R1 van 6 maart 2019) de raad van de gemeente Texel opgedragen

voor deze locatie een nieuw besluit te nemen.

 

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van maandag 14 oktober tot en met maandag 25 november 2019 ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis van Texel, Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg. De Publieksbalie is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 12.30 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0448.DNB2019BP0002-va01 en via de website van de gemeente Texel www.texel.nl(zoekterm bekendmakingen)

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan;

 

Tevens kan iedere belanghebbende, zoals hierboven omschreven, tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

 

 

Den Burg,

burgermeester en wethouders van Texel

Dhr. ir. M.C. Uitdehaag, burgemeester

Mw. drs E.C. van der Bruggen, secretaris

Naar boven