Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Het Arsenaal

Logo Delft

Op 21 december 2017 heeft de gemeenteraad van Delft het bestemmingsplan ‘Het Arsenaal’ vastgesteld. Op 26 september 2019 heeft de gemeenteraad dit besluit gewijzigd.

De aanleiding voor de wijziging is een tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 3 juli 2019. Daarin is opdracht gegeven om de geluidbelasting van een aantal parkeerplaatsen achter Breestraat 3 nader te onderzoeken en het bestemmingsplan voor de parkeerplaatsen zo nodig aan te passen. Met het besluit van 26 september 2019 is dat gebeurd.

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat het voormalige Legermuseum in Delft en is gelegen tussen de grachten Oude Delft en Nieuwe Delft en de Breestraat.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Vanaf 7 oktober 2019 kunt u het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit bekijken.

  • Op afspraak bij het gemeentekantoor aan het Stationsplein 1 in Delft.

  • Opvragen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer ‘plannen zoeken’. Bij ‘plannaam’ kan daarna de naam van het bestemmingsplan (Het Arsenaal) worden ingevoerd.

  • Via www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage 

In beroep gaan

Bent u belanghebbende bij dit bestemmingsplan? Dan kunt u van 8 oktober 2019 tot en met 18 november 2019 beroep instellen tegen delen van het bestemmingsplan die zijn gewijzigd bij het besluit van 26 september 2019. Stuur hiervoor een brief met uw beroepschrift naar: 

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag 

Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u bovendien vragen om een voorlopige voorziening. Hiervoor stuurt u een brief aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure? Kijk dan op www.delft.nl/bestemmingsplannen of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14015.

Naar boven