Voorbereidingsbesluit Woonschepenhaven

Logo Groningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2019, onder nummer 6b, heeft besloten te verklaren dat een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied, dat als besluitgebied is aangegeven op de bij dit besluit horende verbeelding. Dit voorbereidingsbesluit heeft betrekking op de Woonschepenhaven.

Met dit voorbereidingsbesluit wordt beoogd ongewenste ontwikkelingen te voorkomen. In het voorbereidingsbesluit is tevens een verbod op gebruikswijzigingen opgenomen voor gebruik van (ligplaatsen voor) woonschepen voor kamerverhuur of bewoning anders dan door één huishouden.

Het voorbereidingsbesluit geldt voor een termijn van een jaar en treedt in werking op 3 oktober 2019.

Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 3 oktober 2019 voor een ieder ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak.

Het besluit is tevens in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op https://gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.VB037Woonschepenha-vg01.

Gemeente Groningen, 2 oktober 2019

Naar boven