Vaststelling bestemmingsplan en m.e.r.-beoordelingsbesluit “Binnendams 44”

Logo Hardinxveld-Giessendam

Bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 24 januari 2019 het bestemmingsplan “Binnendams 44” heeft vastgesteld. De ontwikkeling ter plaatse van "Binnendams 44" betreft het splitsen van een bestaand bouwvlak voor een twee-ondereenkapwoning in twee bouwvlakken voor elk een vrijstaande woning, evenredig verdeeld over de twee aanwezige kadastrale percelen. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan maakt deze ruimtelijke ontwikkeling mogelijk.

 

Besluit m.e.r-beoordeling.

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt, gelet op het bepaalde in artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 januari 2019 heeft besloten dat er voor de beoogde ruimtelijke ontwikkeling geen milieueffectrapport hoeft worden opgesteld. Uit de in de toelichting van het bestemmingsplan "Binnendams 44" opgenomen vormvrije m.e.r.-beoordeling is namelijk gebleken dat als gevolg van de ontwikkeling geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

 

Terinzagelegging

De besluiten van de gemeenteraad en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 7 februari tot en met woensdag 20 maart 2019 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het  gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze website kiest u ‘Plannen zoeken" waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0523.BP2018BINNENDAMS44-VG01

 

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de ter inzagetermijn beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Een belanghebbende die over het ontwerp geen zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad, kan slechts beroep instellen indien hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Een belanghebbende kan tevens het besluit m.e.r.-beoordeling in de beroepsprocedure aan de orde stellen.

Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

 

Hardinxveld-Giessendam, 6 februari 2019

Naar boven