Vestiging voorkeursrecht ex artikel 5 Wet voorkeursrecht gemeenten gebied te Maarssen, Stichtse Vecht

Logo Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 29 januari 2019 op grond van artikel 5 Wvg heeft besloten percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie jaren en treedt in werking één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant, te weten 1 februari 2019.

Het betreft percelen gelegen ter plaatse van de Diependaalsedijk, de Machinekade en de Zogweteringlaan te Maarssen. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale kaart, en op de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 29 januari 2019.

Aan de aangewezen gronden wordt de bestemming "wonen met bijbehorende voorzieningen, nader uit te werken" toegedacht.

De percelen zijn niet eerder betrokken geweest in een aanwijzing op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten.

Gevolgen

Het besluit van de gemeenteraad heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 van de Wvg van toepassing is verklaard. De aanbiedings¬plicht houdt in dat de eigenaren van en andere rechthebbenden tot de aangewezen percelen, wanneer zij die percelen respectievelijk de daarop gevestigde beperkte rechten willen verkopen, deze eerst aan de gemeente Stichtse Vecht te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan een ander mogelijk is. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit ligt tezamen met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de aangewezen percelen, de grootte, alsmede de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten en overige relevante gegevens, met ingang van vrijdag 1 februari 2019 gedurende zes weken tijdens kantooruren voor een ieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis van Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen. U kunt de stukken hier op afspraak inzien.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande op 1 februari 2019 (de werkdag na publicatie in de Staatscourant) bezwaar indienen tegen het besluit van de gemeenteraad. In het ondertekende bezwaarschrift moeten worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaarschrift (de motivering). Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Stichtse Vecht, Postbus 1212, 3600 BE Stichtse Vecht.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het adres is: Rechtbank Midden-Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot mevrouw I. te Kulve van de gemeente Stichtse Vecht.

Naar boven