Verkeersbesluit voor het reserveren van de algemene invalidenparkeerplaats als individuele invalidenparkeerplaats aan de Schoutstraat te Gendt

Logo Lingewaard

 

111109

 

Onderwerp

Het reserveren van de algemene invalidenparkeerplaats als individuele invalidenparkeerplaats aan de Schoutstraat te Gendt.

 

Bevoegdheid

Burgemeester en wethouders van Lingewaard

Op grond van artikel 18, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, en paragraaf 7b van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Lingewaard 2014, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat:

  • op 2 september 2019, kenmerk 106436, een aanvraag is ontvangen van een inwoner van de Schoutstraat voor het reserveren van een individuele invalidenparkeerplaats op kenteken.

  • de Schoutstraat binnen de bebouwde kom van de kern Gendt is gelegen;

  • de straat is ingericht als erftoegangsweg;

  • een bewoner van de Schoutstraat de gemeente heeft verzocht een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in de openbare ruimte te realiseren;

  • deze bewoner in het bezit is van een gehandicaptenparkeerkaart ‘Bestuurder’;

  • deze bewoner niet kan beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein;

  • deze bewoner een voorkeur heeft opgegeven voor de locatie van dit besluit;

  • er op deze locatie reeds een algemene invalidenparkeerplaats is ingericht;

  • dat niet duidelijk is met welk doel deze invalidenparkeerplaats is ingericht en dat deze parkeerplaats voor zover bekend niet door andere invalide personen gebruikt wordt;

  • dat deze parkeerplaats ogenschijnlijk geen algemeen belang dient, en daarom in aanmerking komt om te worden gereserveerd voor een individuele gebruiker;

  • de gemeente, gelet op het bovenstaande, op grond van haar vastgestelde ‘Beleid individuele gehandicaptenparkeerplaatsen’ voornemens is aan het verzoek gehoor te geven;

  • het doel van het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is om de gehandicapte gebruiker daarvan in staat te stellen een actief en mobiel leven te leiden en daardoor aan het algemeen maatschappelijk verkeer kan deelnemen en dit prevaleert boven andere individuele belangen;

  • de belangen van de mindervalide aanvrager in deze dan ook zwaarder wegen dan die van overige weggebruikers om op deze parkeerplaats te kunnen parkeren.

 

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

•het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

 

Het is daarom gewenst om in de Schoutstraat de reeds aanwezige invalidenparkeerplaats toe te wijzen voor exclusief gebruik door de aanvrager van deze maatregel.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Gelderland midden, district Betuwe of diens gemandateerde.

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten wij:

  • 1.

    een individuele gehandicaptenparkeerplaats in te stellen in de Schoutstraat te Gendt, aan de zijkant van nummer 35, door het plaatsen van een onderbord met kenteken onder het bord met model E6 van Bijlage 1 van het RVV 1990, welke reeds op deze locatie aanwezig is. Deze algemene invalidenparkeerplaats komt daarmee te vervallen.

 

Bemmel, 27 september 2019

 

namens burgemeester en wethouders van Lingewaard,

   

T. Pruijn, teammanager Openbare Ruimte en Vastgoed.

 

Bezwaarschrift en voorlopige voorziening

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Dit staat in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). U dient dan binnen zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift in te dienen bij het bestuursorgaan, het college van burgemeester en wethouders. U kunt op twee manieren bezwaar maken, per webformulier en per brief.

 

U kunt online bezwaar maken via een webformulier op www.lingewaard.nl. U komt hier via de zoekopdracht ‘bezwaar maken’. Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift is wel een elektronische handtekening nodig (DigiD). Op genoemde website kunt u lezen hoe u online bezwaar kunt maken. 

U kunt ook nog steeds per brief een bezwaar indienen. In die brief, een bezwaarschrift, zet u in ieder geval het volgende: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar (motivering). U dient het bezwaarschrift ook te ondertekenen met uw handtekening. Deze brief kunt u sturen naar college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

 

Het indienen van een bezwaarschrift kost u geen geld.  

Het bezwaarschrift stopt de werking van het besluit niet. Om de werking van een besluit tijdelijk te stoppen, dus te laten schorsen, is een beslissing van de Voorzieningenrechter nodig. Er moet wel sprake zijn van een spoedeisend belang. Hiervoor moet u dan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Het adres hiervan is: Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen via de website www.rechtspraak.nl. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening gebeurt tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift of kort daarna. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen aan de rechtbank.

 

Tegen dit besluit kunnen eventueel ook andere belanghebbenden een bezwaarschrift indienen.

 

Naar boven