Vooraankondiging o.g.v. art. 1.3.1. Bro

Logo Valkenswaard

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en wethouders van Valkenswaard te kennen dat zij een paraplubestemmingsplan aan het voorbereiden zijn voor een locatie t.h.v. de Eksterlaan en Merellaan.

Het paraplubestemmingsplan ‘Eksterlaan Merellaan’ gaat uit van de bescherming van de cultuurhistorische waarden en kwaliteiten van het gemeentelijk beschermd dorpsgezicht aan de Eksterlaan en Merellaan. Dit alles in samenhang met het Beeldkwaliteitsplan Eksterlaan en Merellaan.

Naar verwachting zal het ontwerpparaplubestemmingsplan in het najaar van 2019 ter inzage worden gelegd. Gedurende de termijn van ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder zijn of haar zienswijzen tegen het plan kenbaar maken. De kennisgeving van de ter inzage ligging van de ontwerpbestemmingsplannen worden gepubliceerd in het Valkenswaards Weekblad, de Staatscourant en langs elektronische weg.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met team RPB, bereikbaar via telefoonnummer 040-2083513 of per mail maxim.ruhr@valkenswaard.nl.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat dus geen gelegenheid wordt geboden inspraak omtrent dit voornemen naar voren te brengen. Het plan wordt al wel toegestuurd naar de provincie Noord-Brabant in het kader van vooroverleg.

Valkenswaard, 2 oktober 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester

drs. R.F.W. van Eijck drs. A.B.A.M. Ederveen

 

Naar boven