Voornemen voorbereiding Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit)

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders  maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om het bestemmingsplan Eerste Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) voor te bereiden.

Het plangebied wordt globaal begrensd door het Westelijk Marktkanaal aan de westzijde, Vredenhofpad en de Van Slingelandtstraat aan de noordzijde, het Oostelijk Marktkanaal aan de oostzijde en de Jan van Galenstraat aan de zuidzijde.

De herziening beoogt enkele aspecten beleidsneutraal te actualiseren en te herzien, waaronder het opnemen van een dynamische verwijzing naar de parkeernormen uit de beleidsregels van de Nota Parkeernormen Auto en de Nota parkeernormen Fiets en Scooter.

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro melden wij dat het plan nog in de fase van planvoorbereiding is. Daarom is er nog geen gelegenheid zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen, worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

In een later stadium zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid geboden zienswijzen naar voren te brengen. Voorafgaand aan de ter inzage legging zal daarvan een kennisgeving worden geplaatst op de website van de gemeente en de Staatscourant. Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team juridische planvorming, Ronald de Graaf, 020-2530175.

 

Amsterdam, 26 september 2019

burgemeester en wethouders

F. Halsema, burgemeester

P Teesink ,  secretaris

Naar boven