Ontwerpbestemmingsplan Zandzoom Heiloo Kennisgeving ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Logo Heiloo

 

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 onderdeel a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 3 oktober 2019 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ter inzage ligt:

• het ontwerpbestemmingsplan Zandzoom Heiloo.

 

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied Zandzoom betreft het gebied dat globaal is gelegen tussen de Vennewatersweg aan de noordzijde en de grens met de gemeente Castricum aan de zuidzijde. Aan de westzijde bevindt zich een deel van het landelijk gebied van Heiloo en aan de Oostzijde bevindt zicht het golfterrein. In het gebied Zandzoom worden op een gefaseerde wijze in een planperiode van 7 jaar ca.1.250 woningen gerealiseerd. Deze woningen variëren van sociale woningen, appartementen en rijwoningen tot vrijstaande woningen en luxe villa’s. De bebouwingsdichtheid verschilt per faseringsgebied. Zandzoom gaat zich geleidelijk aan ontwikkelen met behoud van zoveel mogelijk groen waarin beeldbepalende landschappelijke elementen worden gerespecteerd. Het Heilooërprofiel met woonbuurtjes, greppels, houtwallen, meidoornhagen en bosjes maakt de nieuwe woonwijk herkenbaar.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft in deze fase van het bestemmingsplanproces waarin zienswijzen naar voren kunnen worden gebracht geen consequenties maar na vaststelling van het bestemmingsplan gelden voor het beroepschrift aanvullende eisen die voortvloeien uit de Crisis- en herstelwet.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van donderdag 3 oktober tot en met woensdag 13 november 2019 ter inzage:

• bij de informatiebalie in het gemeentehuis van Heiloo, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

• in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

 

Inloopavond

Op dinsdag 8 en woensdag 9 oktober 2019 wordt van 19:00 tot 21:00 uur in het Fletcher Hotel Heiloo aan de Kennemerstraatweg 425 in Heiloo een inloopavond gehouden. Dan kunt u informatie en uitleg krijgen over het bestemmingsplan en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Inzien via internet

• op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0399.BPZandzoom-0301.

 

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk en goed gemotiveerd – zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Vermeld boven aan uw brief het onderwerp: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zandzoom te Heiloo. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met mevrouw S. Jager van het team Plannen & Projecten, telefoonnummer 088 -909 7508.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S. Jager van het team Plannen & Projecten, telefoonnummer 088 – 909 7508. Met vragen die specifiek het exploitatieplan betreffen, kunt u contact opnemen met de heer Th. Bentvelsen, Domein Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 088 - 909 7526.

 

 

 

Heiloo, 2 oktober 2019

Naar boven