Besluit van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 26 september 2019, nr. IENW/BSK-2019/207608, tot aanwijzing van exameninstellingen voor de binnenvaart 2019

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 29, eerste lid, van de Binnenvaartwet;

BESLUIT:

Artikel 1

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen te Rijswijk wordt aangewezen als instelling, belast met het onderzoek naar de kennis en bekwaamheid voor de schippersdiploma's ter verkrijging van het in artikel 14 van het Binnenvaartbesluit bedoelde groot vaarbewijs, het in artikel 15 van het Binnenvaartbesluit bedoelde beperkt groot vaarbewijs, het in artikel 16 van het Binnenvaartbesluit bedoelde klein vaarbewijs, het in artikel 7.8, derde lid, onderdeel a, van de Binnenvaartregeling bedoelde diploma CWO groot motorschip, alsmede van het in artikel 7.9 van de Binnenvaartregeling bedoelde diploma Schipper zeilvaart, ter verkrijging van het zeilbewijs.

Artikel 2

Het Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 28 februari 2017, nr. IENM/BSK-2017/55398, tot aanwijzing van exameninstellingen voor de binnenvaart 2017, vervalt.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2020.

Dit besluit wordt bekend gemaakt in de Staatscourant.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Namens deze, DE DIRECTEUR MARITIEME ZAKEN, B.C.M. Gijsbers

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, sector Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, postbus 20906, 2500 EX Den Haag. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de Indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (datum en nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

TOELICHTING

Het onderhavige besluit vervangt het besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu, nr. IENM/BSK-2017/55398, van 28 februari 2017, tot aanwijzing van exameninstellingen voor de binnenvaart 2017 (Stcrt. 2017, 13941).

De reden voor deze vervanging is dat de aanwijzing van de VAMEX in dat besluit met ingang van 1 januari 2020 vervalt. Het besluit wijst het CBR aan voor het examineren en de afgifte van het groot vaarbewijs, het beperkt groot vaarbewijs, het klein vaarbewijs, het diploma CWO groot motorschip en diploma Schipper zeilvaart, ter verkrijging van het zeilbewijs. Omwille van de transparantie voor gekozen om het gehele besluit in te trekken en te vervangen door dit besluit. De nieuwe aanwijzing van het CBR geldt voor onbepaalde tijd.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Namens deze, DE DIRECTEUR MARITIEME ZAKEN, B.C.M. Gijsbers

Naar boven