Overdracht van rechten en verplichtingen uit overeenkomsten van schadeverzekering ingevolge Afdeling 3.5.1a Wet op het financieel toezicht

  • 1. De naamloze vennootschap VGZ voor de Zorg N.V., gevestigd te Arnhem, deelt hierdoor aan polishouders mee dat zij met instemming van De Nederlandsche Bank NV, statutair gevestigd te Amsterdam, verleend bij besluit van 29 mei 2019, haar rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering met ingang van 2 oktober 2019 overdraagt aan de naamloze vennootschap VGZ Zorgverzekeraar N.V., gevestigd te Arnhem, in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. De in alinea 1 bedoelde overdracht heeft uitsluitend betrekking op de zorg- en aanvullende (ziektekosten)overeenkomsten van schadeverzekering in de branche Ziekte, als bedoeld in de Bijlage branches, waarnaar in artikel 2:27, tweede lid, van de Wet op het financieel toezicht wordt verwezen, die behoren of behoord hebben tot het door VGZ voor de Zorg N.V. uitgeoefende directe schadeverzekeringsbedrijf en die zijn gesloten vanuit haar vestiging(en) in Nederland in het kader van diens bedrijfsuitoefening. Het betreft de schadeverzekeringen IZZ Basisverzekering variant Natura, IZZ Basisverzekering variant Restitutie, IZZ Basisverzekering variant Bewuzt en de aanvullende (ziektekosten)verzekeringen.

  • 3. De overdracht is voor alle belanghebbenden van kracht met ingang van de tweede dag, volgend op de bekendmaking daarvan in de Staatscourant. Dit heeft plaatsgevonden op 30 september 2019.

  • 4. De betrokken verzekeringnemers zijn krachtens artikel 3:120, zevende lid, van de Wet op het financieel toezicht gedurende drie (3) maanden na dagtekening van deze Staatscourant bevoegd de overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk bij VGZ Zorgverzekeraar N.V. op te zeggen met ingang van de dag na afloop van deze termijn.

  • 5. In geval van zodanige opzegging vindt door VGZ Zorgverzekeraar N.V. pro rata premierestitutie plaats op basis van de bruto premie, overeenkomstig laatstgenoemde wetsbepaling.

Naar boven