Vastgestelde besluiten omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder, bouwplannen fruitbedrijf Voetakkerweg 2b te Meteren, gemeente West Betuwe

Logo West Betuwe

Burgemeester en wethouders van de gemeente West Betuwe maken bekend dat met ingang van vrijdag 1 februari 2019 tot en met donderdag 14 maart 2019 de besluiten ex. artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) én het besluit hogere waarde Wet geluidhinder voor de realisatie van enkele bedrijfsgebouwen en een vervangende bedrijfswoning op het adres Voetakkerweg 2b te Meteren ter inzage liggen.

Korte omschrijving aanvraag

Het ter plaatse aanwezige fruitteeltbedrijf heeft een verzoek ingediend om de aanwezige bedrijfsgebouwen te mogen uitbreiden ten behoeve van het sorteren, verpakken en opslaan (koelen) van fruit. Dit fruit is deels afkomstig van andere fruitteeltbedrijven. Tevens wil men de bestaande bedrijfswoning (Voetakkerweg 2) vervangen door een nieuwe bedrijfswoning.

Het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Buitengebied” uit 2006 laten de bouwplannen niet toe. Het college van B&W van de voormalige gemeente Geldermalsen heeft na kennisname van de ontvangen ruimtelijke onderbouwing ingestemd met het volgen van een planologische procedure zoals bedoeld in artikel 2.12 lid 1 onder a punt 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. In verband met het verkeerslawaai is aanvullend voor de nieuwe bedrijfswoning een hogere grenswaarde nodig een en ander zoals bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder.

De ontwerpbesluiten hebben eerder met ingang van 2 november 2018 voor zes weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding van een ingediende zienswijze is aan de omgevingsvergunning voor de bouw van de bedrijfsgebouwen een aanvullende bepaling opgenomen in verband met de afwikkeling van bedrijfsgerelateerde verkeersbewegingen.

Ter inzage 

Het besluit hogere waarde Wet geluidhinder én de besluiten omgevingsvergunning liggen met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Tevens zijn de stukken (de besluiten met een deel van de bijlagen) digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl De stukken hebben hier het planidentificatienummer: NL.IMRO.1960.BUIVoetakkerw2b-VSG1.

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen de genomen besluiten geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met donderdag 14 maart 2019) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

 

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerpbesluiten;

  • iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de aan de omgevingsvergunning voor de bedrijfsgebouwen aangebrachte aanvulling;

  • iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Naar boven