Wijziging Verordening ruimte ivm plan Markdal, Breda en Alphen-Chaam

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 24 september 2019 de "Wijziging Verordening ruimte ivm plan Markdal, Breda en Alphen-Chaam" vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0758MarkBACh-va01.

Inhoud

De gemeenten Breda en Alphen-Chaam hebben een (ontwerp-)bestemmingsplan in procedure gebracht die onder meer zijn gericht op het realiseren van 100 ha Natuur Netwerk Brabant in het Markdal.

Vaststelling van het bestemmingsplan is alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB uit de Verordening ruimte. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.4: saldobenadering. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan de gemeentelijke plannen d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente Breda het bestemmingsplan "Buitengebied Zuid 2013, Markdal Breda", en de gemeente Alphen-Chaam het bestemmingsplan "Markdal" vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

's-Hertogenbosch, 24 september 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven