Wijziging Verordening ruimte ivm plan Groot Loo 26, Hilvarenbeek

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 24 september 2019 de "Wijziging Verordening ruimte ivm plan Groot Loo 26, Hilvarenbeek" vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0798GrootLoo-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan Groot Loo 26 is een bestemmingsplan voor de verruiming en vormverandering van een bouwvlak van 1,12 ha naar 1,34 ha ten behoeve van een bestaande melkrundveehouderij gelegen aan Groot Loo 26 westelijk van de kern Hilvarenbeek.

Om het agrarische bedrijf financieel gezond te houden en toekomst te bieden is uitbreiding van het bedrijf noodzakelijk. De gewenste bebouwing is niet mogelijk zonder vergroting en vormverandering van het bouwvlak.

Het bouwvlak van het agrarisch bedrijf ligt door de begrenzing van de aanduiding 'Beperkingen veehouderij' binnen deze aanduiding. Hierdoor kan alleen een toename van de bestaande oppervlakte van gebouwen plaatsvinden indien sprake is van grondgebondenheid in de zin van de Verordening ruimte en nadere regels. Het bedrijf kan niet voldoen aan de eis van grondgebondenheid zoals bedoeld in artikel 25.1 lid 2 en lid 4 van de Verordening ruimte.

Daarom is in een wijziging van de aanduiding 'Beperkingen veehouderij' voorzien ten opzichte van de aanduiding zoals op dat moment opgenomen in de Verordening ruimte. Het gaat om een ondergeschikte wijziging van het gebied, er is aangetoond dat er sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat mede gelet op de aspecten vanwege milieu en volksgezondheid en er treedt een verbetering op van de in de nabijheid gelegen ecologische waarden.

Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan "Groot Loo 26" vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

's-Hertogenbosch, 24 september 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven