Vastgesteld bestemmingsplan ‘Markstraat’ ter inzage

Logo Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat de gemeenteraad op 19 september 2019 het bestemmingsplan ‘Markstraat’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de hoek van de Markstraat en de Dintelstraat in Bolnes.

Het voornemen is om twaalf rijwoningen te realiseren. Op deze locatie staat nu het gebouw van (voormalig) spiritueel centrum de Heksenketel. Dit gebouw zal worden gesloopt ten behoeve van de beoogde woningbouw. Om dit mogelijk te maken stellen we een nieuw bestemmingsplan op. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingebracht.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeente raad geen wijzigingen aangebracht.

 

Bestemmingsplan ‘Markstraat’ vanaf 27 september tot en met 7 november ter inzage

Het plan is te raadplegen via:

 

Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met het Servicecentrum via de website van de gemeente.

 

Hogere grenswaarden

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidbelasting op de gevels van zes woningen aan de Rijnsingel hoger is dan de voorkeurswaarde van 48 dB. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. We voldoen aan het gemeentelijk beleid. Voor het plan is daarom op 3 juli 2019 een besluit hogere grenswaarden van 58 dB genomen voor de zes woningen aan de Rijnsingel. Tegen het eerder ter inzage gelegen ontwerpbesluit hogere grenswaarde zijn geen zienswijzen ingebracht.

 

Beroep indienen

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad? Dan kunt u in beroep gaan. De termijn voor het indienen van het beroepschrift bedraagt zes weken. De termijn begint de dag na de terinzagelegging van het besluit. U kunt alleen in beroep gaan als u uitsluitend belanghebbende bent en:

 

  • 1.

    als u eerder tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, of;

  • 2.

    als u tegen eventuele wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kon indienen. 

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het indienen van een beroepschrift zijn kosten verbonden. Ook wel  griffierecht genoemd. Meer informatie hierover kunt u terecht bij de Raad van State.

 

Het bestemmingsplan treedt inwerking na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de beroepstermijn beroep is ingesteld of een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet inwerking totdat er een beslissing over dit verzoek is genomen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Verhoeven via telefoonnummer 14 0180.

 

Ridderkerk, 26 september 2019

Naar boven